Les noves taxes de l'Escola Municipal de Música aprovades en ple extraordinari

El passat divendres 29 de juny a les 8 del matí es celebrà un ple extraordinari per tal d'aprovar la modificació de les taxes de l'Escola de Música. Unes taxes treballades a corre-cuita tal com demostra la data d'aprovació, doncs la proposta no estava a punt pel ple ordinari del mes de juny i calia que fossin aprovades abans d'acabar el mes per tal de poder-les implantar de cara al curs que ve. Va ser un ple amb força assistència de pares, mares i mestres de l'Escola de Música d'Artés, els quals van poder veure com s'aprovava la modificació de les taxes amb els 5 vots a favor de l'equip de govern, 3 abstencions de la CUP i 4 vots en contra de CiU, als quals els faltava el regidor Joan Babeli.

Aquesta hagués sigut una bona ocasió per l'alcalde per fer valdre el seu vot de qualitat davant d'un empat entre vots en contra i a favor però la providència l'ha alliberat d'aquesta obligació. I diem “obligació” perquè tot i l'avís malintencionat que l'equip de govern va fer a la direcció de l'Escola de Música, advertint-los que l'alcalde no faria ús del vot de qualitat i que si no s'aprovaven les taxes es podria tancar l'escola, tenia l'”obligació” de defensar allò que ha portat a ple l'equip de govern i “mullar-se” per aprovar les taxes.

L'abstenció de la CUP no ha estat pactada amb el govern com s'ha insinuat en el discurs convergent, sinó que s'ha decidit per facilitar-ne l'aprovació tot i estar totalment en desacord amb el procés que s'ha seguit per a la elaboració d'aquestes taxes. La participació ciutadana que semblava iniciar-se amb la creació d'un grup de treball amb presència dels partits polítics, l'equip directiu de l'escola i una representació de l'AMPA va quedar en un no-res després de dues reunions. El grup de treball no es va tornar a convocar i al final tan sols s'han intentat pactar les taxes després d'una última proposta de l'equip directiu que ha hagut de treballar sense l'ajuda de l'equip de govern.

Des de la CUP sempre hem cregut que cal treballar amb propostes de futur encaminades a la mancomunització del servei amb els pobles veïns, que ja fan un ús de la nostra escola, doncs ens aporten una gran quantitat d'alumnes. Tot i que aquesta línia de treball sembla que no ha estat la seguida per l'equip de govern, creiem que calia fer una revisió de les taxes per tal d'assegurar la viabilitat de l'escola de música sense haver de renunciar a  la qualitat educativa que la nostra escola de música té àmpliament reconeguda.

Un cop acabat el ple, i gràcies a la gentilesa de l'alcalde que va deixat expressar el públic assistent, vam restar atònits a un debat sobre una de les condicions que l'equip de govern ha demanat a la direcció de l'escola: la reducció de 60 hores al professorat de l'escola, sobre les quals no es va poder aclarir si eren setmanals o mensuals. Un fet causat segurament per les presses i la falta de diàleg amb els agents implicats amb els que s'ha treballat aquest tema, i que esperem que es pugui aclarir el mes aviat possible.

Aprofitant aquest ple, des de la CUP vam presentar una moció que havia quedat aparcada en l'anterior ple. És una moció contra la repressió policial als Països Catalans que hi ha hagut els últims mesos des de la vaga general del 29M. La moció, que va ser aprovada amb 7 vots favorables (3 de la CUP, 3 del GUA i un del regidor de PxA, Odonell Santos) i 5 abstencions acorda que entre altres coses la repressió policial i judicial no soluciona cap conflicte i demana l'aturada de la repressió policial contra els que lluiten per unes condicions socials justes.

Foto: Escola Municipal de Música Artés